DEFINIȚII SI TERMENI

IDA Kids– este denumirea comerciala a SC IONEX COM SRL, persoana juridica de naționalitate romana, având sediul social în Târgu-Mureș, Str. Apicultorilor nr. 9, având număr de ordine în Registrul Comerțului J26.1780/1993, cod unic de înregistrare fiscală RO4619400.

Vânzător – IDA Kids sau orice partener din IDA Kids .

Cumpărător – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care își face un Cont în Site și efectuează o Comanda.

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de catre IDA Kids (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent intre IDA Kids și acesta și care necesita crearea și utilizarea unui CONT.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica înregistrată pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții Generale.

Username – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumpărător poate adăuga Conținut pe Site. Nickname-ul este asociat informațiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – secțiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail și o parola care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții Bunuri, etc.).

Favorite – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului / Utilizatorului sa își creeze Liste.

Lista – pagina web din Favorite în care Cumpărătorul/Utilizatorul poate adăuga Bunuri pe care le considera a fi preferate și pe care, ulterior, le poate adăuga în coșul de cumpărături („coșul meu”).

Listele pot fi:

–    Publice: orice Client/Cumpărător/Utilizator poate vizualiza Lista Cumpărătorului/Utilizatorului în cazul în care acesta a distribuit-o pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter și Google+) sau dacă accesează profilul public al Cumpărătorului/Utilizatorului din Site. Listele sunt publice, iar Cumpărătorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricând, direct din Contul sau, secțiunea Favorite.

–    Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumpărătorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca și publice oricând, direct din Contul sau, secțiunea Favorite.

Site – domeniul www.IDA Kids.ro și subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site.

Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri și/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de către Vânzător.

Contract – reprezinta contractul la distanta încheiat intre Vânzător și Cumpărător, fără prezenta fizica simultana a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

Conținut

toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

orice informație comunicata prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;

informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumita perioada;

informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada;

date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review – o evaluare scrisa de către deținătorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă produsul sau serviciul respecta sau nu specificațiile menționate de catre producător.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Utilizator/Client/Cumpărător fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumpărător asupra unui produs sau serviciu.

Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare catre alți Utilizatori/Clienți/Cumpărători cu scopul de a obține informații despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Răspuns – informație scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului care a adresat o Intrebare în Site, în pagina unui anumit produs. Răspunsul reprezinta o explicație oferita de un Utilizator/Client/Cumpărător unui alt Utilizator/Client/Cumpărător în cadrul unei discuții.

Document – prezentele Termene și Condiții.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor și Serviciilor și/sau a promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumita perioada, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vânzarea unui Bun și/sau Serviciu de catre IDA Kids, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor asa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Plata cu card – serviciul de plata prestat de catre procesatorul de plați integrat în Site, pus la dispoziția Clienților, Utilizatorilor și/sau Cumpărătorilor prin intermediul Site-ului în vederea efectuării unei plăți cu cardul on-line.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor și/sau Serviciilor din Comanda. Dacia modifica cantitatea de Bunuri și/sau Servicii din Comanda va anunță Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera încheiat intre Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de catre Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul postei electronice și/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.

2.5. Pentru Comenzile ce urmează a fi livrate la showroom-urile și punctele de livrare IDA Kids preturile și rezervările Bunurilor și/sau Serviciilor sunt valabile 72 (șaptezeci și doua) de ore de la înregistrarea Comenzii de catre Cumpărător.

2.6. Documentul și informațiile puse la dispoziție de catre Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de catre Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achiziționate.

POLITICA DE VÂNZARE ONLINE

3.1. Accesul în vederea efectuării unei Comenzii ii este permis oricărui Client/Cumpărător.

Pentru motive justificate IDA Kids își rezerva dreptul de a restricționa accesul Clientului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi și/sau la unele din modalitățile de plata acceptate, în cazul în care considera ca în baza conduitei sau a activității Clientului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel IDA Kids. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumpărătorul se poate adresa Departamentului de Relații cu Clienții al IDA Kids, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmenționate.

3.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directa cu acesta sau prin adresele menționate la secțiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit sa aducă justificări pentru aceasta.

3.3 In cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, IDA Kids își rezerva dreptul de a cere Clienților/Cumpărătorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejării informației din cadrul Site-ului.

3.4. IDA Kids poate publica pe Site informații despre Bunuri și/sau Servicii și/sau promoții practicate de catre acesta sau de catre oricare alt terț cu care IDA Kids are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada de timp și in limita stocului disponibil.

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor și/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) și includ T.V.A.

3.6. In Condițiile prevazute de lege, prețul Bunurilor electronice afișat pe Site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Clientul/Cumpărătorul solicita detalii cu privire la suma exacta adăugată la prețul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relații cu Clienții IDA Kids.

3.7. In cazul plăților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar predelimitându-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poarta numai Cumpărătorul.acțiune

3.8 Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor și/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezinta o obligație contractuala din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.9. După 14 (paisprezece) zile de la achiziționarea unui Bun sau Serviciu, Cumpărătorului i se va solicita înscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achiziționat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email înscrisă de Cumpărător in Cont. In acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienți/ Cumpărători de pe Site și se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii și in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil fata de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA ȘI INDUSTRIALĂ

5.1. Conținutul, astfel cum este definit in preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a IDA Kids, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).

5.2. Clientului/Cumpărătorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terțe parți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut in orice alt context decât cel original intenționat de IDA Kids, includerea oricărui Conținut in afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifica dreptul de autor al IDA Kids asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al IDA Kids.

5.3. Orice Conținut la care Clientul/Cumpărătorul are și/sau obține acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific și valid încheiat intre IDA Kids și acesta, și fără nicio garanție implicit sau expres formulata din partea IDA Kids cu referire la acel Conținut.

5.4. Clientul/Cumpărătorul poate copia, transfera și/sau utiliza Conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intra în conflict cu prevederile Documentului.

5.5. In cazul în care IDA Kids conferă Clientului/Cumpărătorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa într-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Clientul/Cumpărătorul are sau obține acces în urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite în acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor conținuturi pe site sau a perioadei definite în acord, conform condițiilor definite, în cazul în care acestea exista și nu reprezinta un angajament contractual din partea IDA Kids pentru respectivul Client/Cumpărător sau oricare alt terț care are/obține acces la acest conținut transferat, prin orice mijloc și care ar putea fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urma acestui conținut, în timpul sau după expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun Conținut transmis catre Client sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuala din partea IDA Kids și/sau al angajatului/prepusului IDA Kids care a mijlocit transferul de Conținut, în cazul în care aceasta exista, fata de respectivul conținut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, în cazul în care acesta exista.

COMANDA

6.1. Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor și/sau Serviciilor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un Bun și/sau un Serviciu este disponibil pentru achiziție în măsura în care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun/Serviciu în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte ca Vânzătorul poate sa îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesara contactarea Cumpărătorului.

6.4. Vânzătorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioara a vreunei parți fata de cealaltă sau fără ca vreo parte sa poată sa pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, în cazul plății online;

6.4.2. invalidarea tranzacției de catre procesatorul de carduri agreat de IDA Kids, în cazul plații online;

6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete și/sau incorecte;

6.5. Cumpărătorul are dreptul sa se retragă din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

– ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese,

6.6. In cazul în care Cumpărătorul decide sa se retragă din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur

6.7. In cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicita retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv. In cazul în care Comanda este achitata, Vânzătorul va rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de catre Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata după cum urmează:

6.7.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire în contul din care a fost efectuata plata;

6.7.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;

6.7.3. pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.

6.8. Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vândute sau pana la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, în cazul în care nu s-a oferit sa recupereze el însuși Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

6.9. In cazul în care un Bun și/sau Serviciu comandat de catre Cumpărător, nu poate fi livrat de catre Vânzător, acesta din urma va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului și/sau Serviciului, în termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștința acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

6.10. Disponibilitatea unui Bun va fi afișata în Site după cum urmează:

6.10.1. “în stoc” – avem mai mult de 3 bucăți în stocul IDA Kids

6.10.2. “stoc limitat” – avem mai puțin de 3 bucăți în stocul IDA Kids

6.10.3. “în stoc furnizor” – Bunul nu este disponibil în stocul IDA Kids. Dacia înregistrezi o Comanda pentru un Bun care are în dreptul lui “în stoc furnizor”, unul dintre consultanții noștri de vânzări te va contacta în cel mai scurt timp ca sa iți comunice disponibilitatea Bunului.

6.10.4. “la comanda” – Bunul nu este disponibil în stocul IDA Kids și pentru moment nu avem informații despre disponibilitatea acestuia în stocul furnizorului. Dar, dacă înregistrezi o Comanda pentru un Bun care are în dreptul lui “la comanda”, unul dintre consultanții noștri de vânzări va verifica disponibilitatea produsului în stocul furnizorului și te va contacta ca sa iți comunice disponibilitatea Bunului.

6.10.5. “precomanda” – Bunul nu este disponibil în stocul IDA Kids și nici în stocul furnizorului. Dar, dacă înregistrezi o comanda pentru un Bun care are în dreptul lui “precomanda”, unul dintre consultanții noștri de vânzări va verifica termenul de aprovizionare al furnizorului și te va contacta ca sa iți comunice disponibilitatea Bunului.

6.10.6. “stoc epuizat” – Bunul nu mai este disponibil în stocul IDA Kids

6.10.7. “momentan indisponibil” – momentan nu putem procura Bunul pentru ca nu se găsește în stocul furnizorului.

BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

7.1.2. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoștința de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vânzător;

7.1.3. furnizarea de Bunuri și/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuațiile de pe piaţa financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

7.1.4. furnizarea de Bunuri confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar;

7.1.5. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

7.1.6. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumpărător;

7.1.7. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

7.1.8. furnizarea de băuturi alcoolice al căror preţ a fost convenit în momentul încheierii Contractului, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 (treizeci) de zile şi a căror valoare reală depinde de fluctuațiile de pe piaţă pe care Vânzătorul nu le poate controla;

7.1.9. contractele în cazul cărora Cumpărătorul a solicitat în mod special Vânzătorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparație sau de întreținere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vânzătorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumpărător sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreținere sau de reparație, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

7.1.10. furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

7.1.11. furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepția contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicații;

7.1.12. furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoștința de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

CONFIDENȚIALITATE

8.1. IDA Kids va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natura pe care le furnizați. Dezvăluirea informațiilor furnizate se va putea face doar in Condițiile menționate in prezentul Document.

8.2. Nicio declarație publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvăluire catre terțe parți nu va fi făcuta de Cumpărător/Client cu privire la Comanda/Contract fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

8.3. Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul sa poată utiliza liber, în interes propriu, aceste informații, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ai trimis prin intermediul Site-ului.  IDA Kids nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

8.4. Prin înscrierea în baza de date a IDA Kids, Clientul/Cumpărătorul își oferă consimțământul expres, în limitele legislației în vigoare, de a fi contactat de catre terți, parteneri ai IDA Kids: furnizori de servicii de marketing, alți furnizori de servicii în vederea îndeplinirii obiectului Contractului încheiat intre Cumpărător și Vânzător, precum și de agenții de stat, guvernamentale, atunci când legislația specifica prevede acest lucru; cat și de alte companii cu care IDA Kids poate dezvolta programe comune de ofertare pe piața a Bunurilor și/sau a Serviciilor etc.

PUBLICITATE

9.1. Newsletter-ele IDA Kids sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de IDA Kids. Astfel, sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.

9.2. In momentul în care, Clientul își craza un Cont pe Site, are posibilitatea sa își exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

Clientul își poate modifica opțiunea cu privire la acordul emis catre Vânzător în orice moment:

9.2.1. prin contactarea IDA Kids în acest sens.

9.2.2. prin modificarea setărilor din Contul de client la secțiunea “Abonările mele”.

9.2.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesajele comerciale primite de la Vânzător.

9.3. Renunțarea la primirea Newslettere-lor nu implica renunțarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

FACTURARE – PLATA

10.1. Preturile Bunurilor și Serviciilor afișate în cadrul site-ului www.IDA Kids.ro includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

10.2. Aretul, modalitatea de plata și termenul de plata sunt specificate în fiecare Comanda. Vânzătorul va emite catre Cumpărător o factura pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind sa furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

10.3. Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferenta Comenzii ce conține Bunuri și/sau Servicii vândute de IDA Kids, cu excepția Bunurilor și/sau Serviciilor vândute de partenerii IDA Kids , precum şi pentru orice alte plați aferente Comenzii, exclusiv în format electronic, prin adăugarea facturii în Contul Cumpărătorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail menționata de Cumpărător în Contul sau.

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului ii revin obligațiile de a-și actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.

10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul sau, va deține o evidenta a facturilor emise de IDA Kids, putându-le salva și arhiva la rândul sau în orice moment și în orice modalitate pe care o dorește.

10.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprima acordul sa primească facturile în format electronic prin adăugarea acestora de catre IDA Kids în Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail menționata în Contul sau.

10.7. In cazul în care aceste informații sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecilea) de ore în Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: contact@idakids.ro

10.8. Plata prin _______ este o modalitate rapida de plata on-line cu cardul, care consta in efectuarea plătii printr-un singur click prin utilizarea cardului aferent cardului, fără a mai fi nevoie de introducerea detaliilor aferente cardului de plata la fiecare Tranzacție.

10.9. Opțiunea pentru plata Plata cu card poate fi activata de catre Utilizator sau Cumpărător:

în orice moment din Cont:

Clientul/Cumpărătorul accesează Contul sau->secțiunea “Plata cu card”->alege opțiunea “Adaugă card”-> e direcționat în pagina de plata a procesa torului de plați unde introduce datele cardului pentru a efectua o tranzacție de 1 leu necesara validării cardului. După validarea cardului de catre banca emitenta, se activează automat opțiunea “Plata cu card” și se emite Tokelau aferent cardului bancar înregistrat. Din acest moment Utilizatorul/Cumpărătorul poate beneficia de opțiunea “Plata cu card” utilizând cardul aferent cardului salvat pentru plata Comenzilor.

Pentru evitarea oricărui dubiu, suma de 1 leu nu va fi debitata din contul Utilizatorului/Cumpărătorului fiind doar blocata temporar de catre banca emitenta a cardului în vederea validării datelor de card introduse.

în momentul plasării unei Comenzi.

Clientul/Cumpărătorul plasează Comanda și alege modalitatea de plata Card de credit sau de debit, activează opțiunea “Plata cu card”, e redirecționat catre pagina procesa-torului de plați, introduce datele de card și plătește, respectiv finalizează Comanda. După confirmarea plății, cardul salvat este disponibil pentru plăți viitoare utilizându-se cardul aferent cardului salvat.

după plasarea unei Comenzi în Site.

Clientul/Cumpărătorul plasează Comanda și alege modalitatea de plata Card de credit sau de debit, dar nu activează Plata cu card la plasarea Comenzii. După confirmarea plății, Clientul/Cumpărătorul va avea posibilitatea sa salveze cardul utilizat la achitarea Comenzii prin activarea opțiunii “Plata cu card”. Cardul astfel salvat este disponibil pentru plăti viitoare utilizându-se cardul aferent cardului salvat.

Astfel, la activarea opțiunii “Plata cu card”,  in Site, datelor cardului de plata introduse de catre  Utilizator/ Cumpărător li se vor atribui un cod, care poate fi utilizat ulterior pentru efectuarea Tranzacțiilor. După activarea opțiunii de plata ”Plata cu card”, Cumpărătorul va putea efectua plata următoarelor Comenzi (“Plata cu card”), fără a mai fi necesara reintroducerea datelor cardului de plata deja salvat. Introducând datele de card Utilizatorul/Cumpărătorul, confirma ca a fost anterior informat și a acceptat termenii și condițiile de utilizare a serviciului “Plata cu card”.

10.10 Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile IDA Kids și nici nu vor fi stocate de catre de IDA Kids sau de catre procesa-torul de plăti integrat în Site, ci doar de catre instituția de autorizare a Tranzacției sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

10.11. In anumite cazuri, pentru menținerea securității Tranzacțiilor, la înregistrarea Comenzii, Cumpărătorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale în cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

10.12. Pentru motive de securitate a Tranzacțiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul este sfătuit sa nu rămână logat pe Site și sa nu seteze opțiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisa și se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa conțină cel puțin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre și caractere speciale).

10.13. Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul poate introduce datele mai multor carduri de plata pe care le deține, pentru care se poate activa opțiunea de plata, fiind asociat cate un card pentru fiecare card de plata. De asemenea, Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul poate oricând șterge orice data dezactivând astfel serviciul de plată cu card.

LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Vânzătorul se obliga sa livreze Bunurile în sistem de curierat door-to-door catre Cumpărător sau în magazinele IDA Kids, conform opțiunii Clientului.

11.2. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

11.3. Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul României.

GARANȚII

12.1. Toate Bunurile comercializate de catre IDA Kids, cu excepția celor Bunurilor resigilare, beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Bunurile sunt noi (excepție Bunurile resigilare), în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

12.2. In cazul Bunurilor vândute și livrate de IDA Kids, certificatele de garanție fie sunt emise direct de producător, în cazul în care acesta are o rețea de service națională, fie sunt emise de catre

12.3. In cazul Bunurilor vândute și livrate de IDA Kids prin partenerii , Cumpărătorul va primi la livrare pentru fiecare Bun care beneficiază de garanție un certificat de garanție cu toate detaliile centrului de service care asigura reparațiile pe durata termenului de garanție. Garanția Bunurilor achiziționate prin intermediul IDA Kids de la partenerii  este asigurata de catre service-ul autorizat menționat pe certificatul de garanție aferent Bunului sau de catre Vânzător.

12.4. Pentru Bunurile din Comanda care beneficiază de garanție în baza certificatelor de garanție emise de catre Partener, partener de service IDA Kids, IDA Kids va transmite Cumpărătorului aceste certificate de garanție exclusiv în format electronic, prin adăugarea certificatului de garanție aferent Bunului în Contul Cumpărătorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail menționata de Cumpărător în Contul sau.

12.5. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garanție aferent Bunului din Comanda, Cumpărătorului ii revin obligațiile de a-și actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau și sa acceseze informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.

Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul sau de pe www.IDA Kids.ro, va deține o evidenta a certificatelor de garanție emise de IDA Kids, putându-le salva și arhiva la rândul sau în orice moment și în orice modalitate pe care o dorește.

In cazul în care aceste informații sunt indisponibile pentru 48 (patruzecilea) de ore în contul de client, va rugam sa ne sesizați acest aspect pe adresa de mail: sesizări@IDA Kids.ro.

12.6. In cazul certificatelor de garanție emise de producători, Bunul reclamat defect în perioada de garanție trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menționat în certificat. Acest centru autorizat de producător va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanției.

Lipsa certificatului de garanție al Bunului trebuie semnalata în maxim 48 (patruzeci și opt) de ore de la recepția mărfii pe adresa contact@IDA Kids.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata în considerare.

12.7. In cazul Bunurilor resigilare, certificatul de garanție este emis de catre IDA Kids, iar garanția poate sa acopere o perioada diferita fata de perioada de garanție a aceluiași Bun nou, sigilat. Perioada de garanție este specificata în certificatul de garanție pentru fiecare Bun resigilat în parte. Condițiile de utilizare, manipulare și transportare a unui Bun resigilat sunt aceleași cu cele de la produsele sigilate și beneficiază de aceleași servicii dacă nu este stipulat altfel în pagina produsului.

TRANSFERUL PROPRIETĂȚII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, după efectuarea plații din partea Cumpărătorului în locația indicata în Comanda (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului).

RĂSPUNDERE

14.1. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terța parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de catre Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

14.2. Prin crearea și utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul își asuma răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, și, în măsura permisa de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

14.3. Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul accepta în mod expres și fără echivoc Termenii și condițiile Site-ului în ultima versiune actualizata care este comunicata în cadrul Site-ului, existenta la data creării Contului și/sau utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

14.4. Ulterior creării Contului utilizarea Conținutului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Site-ului și/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor Site-ului.

14.5. Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de catre IDA Kids, aceștia fiind opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la data afișării in Site.Acceptarea Termenilor și Condițiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzător din Site și/sau prin trimiterea Comenzii și/sau prin efectuarea unei plăti online.

ÎNSCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, ÎNTREBĂRI SI RĂSPUNSURI

15.1. Înscrierea de Review-uri, Comentarii, Întrebări și Răspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienți/Cumpărători, in secțiunile “Întrebările și răspunsurile Clienților” și “Review-uri”. Informațiile înscrise pot fi atât pozitive, cat și negative, și se vor referi la caracteristicile și modul de folosire al unui produs sau serviciu.

15.2. In momentul înregistrării unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Răspuns pe Site, Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii acorda Vânzătorului o licența neexclusiva, perpetuau, irevocabila, nelimitata teritorial și dau dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui și de a afișa acest conținut.

15.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumpărător, in momentul înscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Răspuns in secțiunile menționate, se angajează sa respecte următoarele reguli:

–    sa facă referiri doar la caracteristici și/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitând informații legate de aspecte ce se pot schimba (preț sau oferte promoționale) sau informații care țin de modul desfășurării Comenzii;

–    sa folosească doar limba romana. Sunt permise și cuvintele sau expresiile care, deși nu sunt considerate romanești, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug dna plat);

–    sa utilizeze un limbaj corespunzător, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumpărător;

–    sa se asigure de încadrarea corecta a Conținutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi înscrisa in secțiunea “Întrebările și răspunsurile Clienților”, și orice Review va fi înscris in secțiunea “Review-uri”;

–    sa se asigure ca informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neînșelătoare și in conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor parți, drepturile de autor, de marca comerciala, de licența sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–    sa folosească aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fără a face referire catre alte firme ce promovează vânzarea și cumpărarea de produse sau servicii;

–     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod și in nicio măsura, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume și/sau prenume etc.) sau orice alta informație care poate determina dezvăluirea acestor date personale;

–     sa nu înscrie informații și/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeași activitate comerciala ca și Vânzătorul;

–    sa nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de catre Vânzător sau sa înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări/Răspunsuri care sa conțină materiale de natura publicitara;

–     sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Întrebarea/Răspunsul ca mijloc de comunicare cu Vânzătorul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale Vânzătorului înscrise pe Site.

15.4. Pe lângă o evaluarea realista critica, în momentul înscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumpărătorul va adaugă și un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, împreună cu Rating-urile corespunzătoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, număr care apare intre paranteze lângă titlul acestora. Astfel, un Review însoțit de un Rating mare duce la o creștere a Rating-ului general, iar un Review însoțit de un Rating mic duce la o scădere a Rating-ului general.

Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii ce înscriu Review-uri la care atașează fișiere foto sau video vor respecta următoarele reguli:

–    fișierele încărcate vor conține imagini și/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurându-se ca fișierele încărcate respecta drepturile de autor;

–    fișierele încărcate nu vor conține violenta, conținut pentru adulți, limbaj licențios sau alt conținut care ofensează o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a vârstei, a statutului de veteran,  a orientării sexuale sau politice;

–    fișierele încărcate nu vor conține informații legate de alte persoane;

–    fișierele încărcate nu vor conține URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeași activitate comerciala ca Vânzătorul.

15.5. Când un Review/Comentariu/Intrebare sau Răspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumpărător ca având un conținut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest conținut este examinat cu atenție de catre Vânzător pentru a determina dacă încalcă Termeni și Condiții Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai după examinarea acestora de catre Vânzător.

15.6. In cazul în care Vânzătorul constata încălcarea Termenelor și Condițiilor în mod repetat, acesta își rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului de a înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări sau Răspunsuri în secțiunile “Întrebări și răspunsuri ale Clienților” și “Review-uri”.

Pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul și/sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii au la dispoziție formularul de sesizări din cadrul Site-ului. Termenul maxim de solutionare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

16.1. IDA Kids nu este înregistrată și nu solicită furnizare de date cu caracter personal.

16.2. Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificata și completata, IDA Kids are obligația de a administra în condiții de siguranța și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

16.3. Scopul colectării datelor este:

– informarea Clienților/Cumpărătorilor privind situația Contului lor inclusiv validarea, expedierea și facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile și sau serviciile achiziționate,

– trimiterea de Newslettere și/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

– de cercetare de piața, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul Clientului/Cumpărătorului.

16.4. Prin completarea datelor în formularul de creare de Cont și/sau de Comanda Cumpărătorul declara și accepta necondiționat ca datele sale personale sa fie incluse în baza de date a IDA Kids, înregistrata în Registrul de Evidenta a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sub numărul ________, și își da acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate și prelucrate în scopul prevazut mai sus la punctul 16.3.

16.5. Prin citirea Documentului ați luat la cunoștință faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

16.10. Informațiile Cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate și catre Parchetul General, Politie, instantele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

FORTA MAJORA

17.1. Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorata unui eveniment de forța majora. Forța majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

17.2.  Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele sa poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

LEGEA APLICABILA – JURISDICȚIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii apărute intre IDA Kids și Clienți / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi soluționate de instantele judecătorești Române competente din Municipiul Târgu-Mureș.